søndag 27. januar 2019

Hvorfor er det slik?

Logisk tenkning hva er det?
I følge Wikipedia så er Logikk læren om lovene og reglene som gjør tenkningen, resonneringen og argumentasjonen gyldig («logisk»).

Eller for å si det enkelt, evnen til å tenke fornuftig.

Jeg har lenge undret meg over handlinger og valg som blir gjort av medmennesker i hverdagen, og det er det sikkert mange av dere som også gjør?

Dette er ikke for å kritisere de som gjør de valgene de gjør, jeg synes bare det er litt underlig at det virker logisk for dem å handle på den måten de gjør, da det uten tvil er motsatt som er det riktige, eller er du av en annen oppfatning?

Ta f.eks. persienner, mange har en evne til å stenge persiennene slik at de selv ikke ser ut da mener de tydeligvis at det logiske er at ingen ser inn, men slik er det selvfølgelig ikke.
Dessuten i den stillingen så slipper man solen inn, det igjen medfører at mange stenger helt igjen slik at det ikke er mulig å hverken se ut eller at lys slipper inn, noe som slett ikke er meningen med persienner.


Så har vi eksemplet på bildet ovenfor, her har vi en trafikkøy med egen fil til trafikken som skal til venstre i krysset, filen er merket med tydelige piler på bakken at det er påbudt å svinge til venstre, dette er også regulert med trafikklys.

Her ser man veldig ofte at trafikantene bremser ned og svinger av til til denne filen uten å gi tegn, men når de da bremser ned og venter på grønt lys, da setter de på blinklyset.
De har med andre ord ikke gitt noen nyttig informasjon til sine medtrafikanter.
Det første man kommer til når man svinger av i dette krysset er en McDonald's restaurant og en Meny--butikk på høyre side, det merkelige er da at mange av de som har stått med blinklyset på og ventet på grønt lys, som har til hensikt å svinge til høyre, unnlater å blinke her.


Sykkel og gangfelt har dukket opp over hele landet for å hindre at kjørende, syklende og gående ikke skal komme i konflikt med hverandre.  Men hva hjelper det? Det virker som om det er en sport å bruke disse motsatt av slik det er ment, gående går i sykkelfeltet, syklende er der det er merket for gående. Hvorfor er det så vanskelig å følge anvisninger som er ment for å hjelpe oss alle slik at det hverdagen går smidigere og at det ikke oppstår unødige konflikter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvorfor er det slik?

Logisk tenkning hva er det? I følge Wikipedia så er  Logikk  læren om lovene og reglene som gjør tenkningen, resonneringen og argumentasjon...