onsdag 24. februar 2016

Belønnes juksefantene?

Når jeg ser fotballkamper på TV, er det noe som stadig irriterer meg, nemlig at mindre raske, og eller mindre tekniske spillere slipper unna med skitne triks.


Holding i trøya eller en hånd på skulderen ser man ofte blir brukt i kamper på alle nivåer. Dette gjøres selvfølgelig for å kompensere for manglende hurtighet eller tekniske ferdigheter, og når det har blitt slik at man ofte slipper unna med dette uten straff, så blir indirekte gode spillere straffet av dommerne.

Det lønner seg å jukse!

Diskusjonene går ofte livlig i studio eller blant kommentatorene: Jeg synes ikke han holdt nok! Det der var ikke nok til at han skulle falle, han filmet!
Så er det plutselig den som blir tatt, som er den store synderen? De i studio sitter og synser om hvor mye man kan holde før den som holder skal straffes, eller den som blir holdt skal straffes fordi han ikke ble holdt nok, og dermed etter ekspertenes mening, filmet.

Så, synes vi at det er greit at enkelte får kompensere for manglende ferdigheter ved å ta i bruk skitne triks? Er dette noe vi kanskje må akseptere i dagens fotball? Det har jo blitt så vanlig, og alle gjør det.
Skal dommeren blåse i stykker kampen da, hører jeg enkelte si.
Skal vi godta annen kriminalitet i samfunnet også (for det er det det er), fordi det har blitt så vanlig, og alle gjør det, at vi må bare akseptere det?

Så hva sier reglene om disse forseelsene? Her skal jeg vel være litt forsiktig med å uttale meg for bombastisk, men slik jeg tolker reglene så langt, er vel at holding i person eller drakt skal straffes med å tildele motstander frispark, (dvs. straffespark innenfor 16.meteren) men at det er litt opp til dommeren om holdingen ville fratatt laget en vesentlig fordel.

Men er det nødvendig å gjøre dette så komplisert? Gi gult eller rødt kort for å holde en spiller!

Holder spilleren i drakten, eller i en annen spiller så har han sagt fra seg alle argumenter om at spilleren filmet. Det er ingen grunn til å holde i en annen spiller uten at den som holder prøver å oppnå en fordel ved det.

Da slipper vi å få disse diskusjonene om at han holdt bare litt, og det ikke var nok til at spilleren skulle falle, og dermed gjøre denne til syndebukk.

Må være fryktelig frustrerende for en spiller som merker han blir holdt igjen, og dermed mister balansen og faller, får gult kort fordi dommeren mener han faller for lett.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvorfor er det slik?

Logisk tenkning hva er det? I følge Wikipedia så er  Logikk  læren om lovene og reglene som gjør tenkningen, resonneringen og argumentasjon...